Sacherkakku
Sacherkakku on klassikko ja syystä. Tummalla suklaalla kuorrutettu, aprikoosimarmeladilla täytetty suklaakakku on hurmaava kahvi- ja jälkiruokapöydän herkku.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Kasvis
Ainekset
Sacherkakun pohja:
- 4 munaa
- 2 dl sokeria
- 200 g sulatettua margariinia
- 170 g tummaa Talous-suklaa
- 2.5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Sacherkakun kostutus:
- 1 dl vettä
- 2 rkl sokeria
- tummaa rommia
Sacherkakun väliin:
- 2,5-3 dl aprikoosisosetta
Sacherkakun kuorrutus:
- 170 g taloussuklaata
- runsas 1 tl voita
- vajaa 1 dl kevytkermaa
Valmistusohje
Sacherkakku leivotaan näin:
- Riko kananmunat kulhoon ja lisää sokeri. Vatkaa kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sulata margariini. Sulata suklaa vesihauteessa ja vatkaa sulan margariinin joukkoon. Lisää seos munavaahtoon. Sekoita leivinjauhe jauhoihin erillisessä kulhossa ja lisää kuivat aineet taikinaan. Kaada taikina hyvin voideltuun, korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
- Paista kakku 175 asteessa kypsäksi. Paistoaika on noin tunti. Kokeile tikulla kakun kypsyyttä, jos tikkuun tarttuu taikinaa, se on vielä raaka.
- Anna kakun jäähtyä hetken, ennen kuin kumoat sen ritilälle. Jaa jäähtynyt sacherkakku kolmeen osaan.
- Sekoita kostutusta varten vesi, hieno sokeri ja maun mukaan tummaa rommia tai vahvaa kahvia. Kostuta kakkulevyt reilusti, sillä valmiin kakun pitää olla mehevä. Levitä väliin aprikoosisosetta.
- Sulata kuorrutusta varten paloiteltu suklaa vesihauteessa. Lisää voita ja kevytkermaa. Luruttele suklaakuorrutus sacherkakun päälle. Nauti sacherkakku perinteiseen wieniläiseen tapaan kermavaahtonokareen kanssa.
Lue myös: Suklaiset kakut, piiraat ja keksit hurmaavat juhlapöydässä
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Aito ranskalainen suklaakakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sacherkakku