Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sahramipullat

Sahramipullat tuovat ylellisyyttä juhlapöytään. Sahraminkeltainen taikina maustetaan kardemummalla ja pullakierteet koristellaan rusinoilla. Kun kierrepullat asettaa ristikkäin, syntyy Hannun vaakuna, jota myös kultavaunuiksi kutsutaan.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
30  annosta

Ainekset

Sahramipullat

  • 5 dl täysmaitoa
  • ½ g sahramia
  • 50 g tuoretta hiivaa tai 2 pussia kuivahiivaa
  • 1 kananmuna
  • 1 keltuainen
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 2 tl suolaa
  • noin 1 kg vehnäjauhoja
  • 200 g voita tai margariinia

koristeluun

  • rusinoita

Voiteluun

  • 1 kananmunan keltuainen
  • 1 kananmuna

Valmistusohje

Sahramipullat leivotaan näin:

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota hiiva ja sahrami maitoon. Lisää muut ainekset ja alusta pehmeähkö taikina. Anna pullataikinan kohota leivinliinalla peitettynä puolisen tuntia.

2. Ripota leivinalustalle jauhoja. Kumoa pullataikina leivinalustalle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat. Jaa taikina neljäksi palaksi. Muovaa taikinapalat sormenpaksuisiksi nauhoiksi ja muovaa niistä erilaisia joulupullia.

3. Lado pullat leivinpaperilla peitetylle pellille. Korista sahramipullat painamalla kierrekohtiin rusinoita. Kohota pullia vedottomassa paikassa leivinliinalla peitettyinä, noin 15 minuuttia.

4. Voitele sahramipullat muna-keltuaisseoksella ja paista 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, isoja pullia 15-20 minuuttia.

Vinkki: Rullaamalla taikinanauhojen päät vastakkaisiin suuntiin syntyy ässän muotoisia jouluporsaita. Rullaamalla nauhojen päät samaan suuntaan syntyy kierrepullia, joita voit asettaa kaksi kierteettömältä sivultaan vastakkain joulupullaksi.

Kokeile myös muita maukkaita joululeivonnaisia, kuten joulukranssia, italialaisia joulupullia tai karpalo-mantelikranssia.

Lue myös Anna.fi: Näin syntyy jouluinen  suklaa-taatelimarenkikakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sahramipullat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.