Sahramirisotto
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
- 1 sipuli
- 125 g voita
- 350 g carnaroli-riisiä
- 2 dl valkoviiniä
- 1 l kasvis- tai lihalientä
- sahramia
- suolaa
Valmistusohje
1. Pilko sipuli. Sulata 3/4 voista pannussa ja kuullota sipuli voissa, älä ruskista.
2. lLsää riisi ja nosta hieman keitto lämpöä. Kaada joukkoon huoneenlämpöinen valkoviini, anna höyrystyä.
3. Lisää kuumaa kasvis- tai lihalientä pari kauhallista kerrallaan, hämmennä tasaiseksi. Lisää lientä aina kun riisi uhkaa kuivua.
4. Kun risotto on melkein valmista, lisää liemeen sekoitettu sahrami ja loput voista sekä tarvittaessa suolaa. Tarkista riisin kypsyys. Tarjoile sahramirisotto raastetun parmesanjuuston kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sahramirisotto