Reseptit

Sahramirisotto

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 125 g voita
  • 350 g carnaroli-riisiä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 l kasvis- tai lihalientä
  • sahramia
  • suolaa

Valmistusohje

Sahramirisotto

1. Pilko sipuli. Sulata 3/4 voista pannussa ja kuullota sipuli voissa, älä ruskista.

2. lLsää riisi ja nosta hieman keitto lämpöä. Kaada joukkoon huoneenlämpöinen valkoviini, anna höyrystyä.

3. Lisää kuumaa kasvis- tai lihalientä pari kauhallista kerrallaan, hämmennä tasaiseksi. Lisää lientä aina kun riisi uhkaa kuivua.

4. Kun risotto on melkein valmista, lisää liemeen sekoitettu sahrami ja loput voista sekä tarvittaessa suolaa. Tarkista riisin kypsyys. Tarjoile sahramirisotto raastetun parmesanjuuston kanssa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sahramirisotto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.