Sakea marjanektari
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
- 2 l marjoja
- (1 dl sokeria)
Valmistusohje
Sakea marjanektari sopii aamun vitamiiniruiskeeksi tai jäätelön kastikkeeksi. Marjanektaria voi käyttää marjasoseena jälkiruokien kanssa, smoothiessa tai vedellä laimennettuna tuoremehuna.
1. Puhdista marjat ja soseuta sosemyllyllä, sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää joukkoon sokeri ja tarvittaessa tilkka vettä. Jos haluat, soseen voi pusertaa siivilän läpi sileäksi.
2. Pakkaa marjanektari pieniin pakasterasioihin ja pakasta.
Vinkki: Marjanektarista syntyy myös ihana makusiirappi, kun mittaat kattilaan 5 dl mehua ja 5 dl sokeria ja keität seoksen siirapiksi.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sakea marjanektari