Sakea parsakeitto
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Parsat:
- 500 g vihreää parsaa
- 500 g valkeaa parsaa
- vettä
- ripaus suolaa ja sokeria
- 1 rkl sitruunamehua
keitto:
- parsojen varret
- 5 dl turkkilaista jogurttia (10 % rasvaa) tai ranskankermaa
- (2 avokadoa)
- 0.5 dl sitruuna- tai limettimehua
- 1 dl kirveliä
- suolaa
- rouhittua mustapippuria
pinnalle:
- parsan nuppuja
- (viipale graavisuolattua lohta)
- kirvelin oksa
Valmistusohje
1. Leikkaa tai taita parsan varsien kuiva osa pois. Kuori vihreät parsat ohuelti ja valkoiset huolellisesti. Paloittele varret, säästä nuput. Keitä varsipaloja 5-10 minuuttia suolalla, sokerilla ja sitruunamehutilkalla maustetussa vedessä. Tarkista kypsyys ja nosta varret reikäkauhalla keitinvedestä ja kiehauta nuput.
2. Nosta nuput jäähtymään. Pyöräytä varret ja paloiteltu avokadon hedelmäliha jogurtin tai ranskankerman kanssa tehosekoittajalla. Lisää mausteet ja annostele alkuruokamaljoihin. Korista parsan nupuilla ja kirvelillä. Lisäksi voi asettaa lohiruusukkeen.
- Vinkki: Saat kasvisvaihtoehdon jättämällä graavilohen pois.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sakea parsakeitto