Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Salmiakkibrowniet

Jos rakastat suklaan ja salmiakin veikeää yhdistelmää, koukutut takuulla tähän turkinpippureilla rikastettuun salmiakkibrownieen.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
40  annosta

Ainekset

Salmiakkibrowniet

  • 150 g tummaa suklaata
  • 150 g voita
  • 2.5 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 150 g Turkinpippuri-rouhetta

Valmistusohje

Salmiakkibrowniet leivotaan helposti näin:

1. Sulata ensin paloiteltu suklaa ja voi mikrossa. Riko kananmunat yksitellen kulhoon, lisää joukkoon sokeri. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita hieman jäähtynyt voi-suklaaseos munavaahtoon. Lisää joukkoon jauhot ja Turkinpippuri-rouhe.

2. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan, joka on kooltaan 23 x 30 cm. Kypsennä salmiakkibrownieita 175-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Anna brownien jäähtyä ja pane vuoka jääkaappiin noin 8 tunniksi. Tahmeat salmiakkibrowniet on helpompi leikata kylmänä. Leikkaa brownielevy pienehköiksi paloiksi.

Vinkki: Jos et ole salmiakin ystävä, mausta browniet Marianne-rakeilla, maapähkinävoilla, suklaahipuilla, vaahto- karkeilla tai pähkinöillä.

Lue myös: Täydellinen suklaakakku helposti – tarvitset vain 5 raaka-ainetta!

Lue myös Anna.fi/ruoka: Lumoudu lakritsista, säväytä salmiakilla – katso parhaat vinkit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Salmiakkibrowniet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.