Savipadassa haudutettua lihaa ja juureksia
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Ainekset
- noin 1,5 kg luullista naudan lapaa tai etuselkää
- 1 tl suolaa
- rouhittua mustapippuria
- 1 rkl voita
- 1 rkl öljyä
- 3 dl kuivaa chardonnayvalkoviiniä
- 3 dl lihalientä
- 3 porkkanaa
- 1 palsternakka
- 4-5 salottisipulia
- 2 rkl fariinisokeria
- 2 laakerinlehteä
- 6 maustepippuria
- tuoreita yrttejä kimpuksi sidottuna, esim. rosmariinia, timjamia, persiljaa
Valmistusohje
1. Liota savipataa kylmässä vedessä tunti. Ota liha tuntia ennen esille, kuivaa pinta ja sido paistilangalla. Hiero suolalla ja pippurilla.
2. Ruskista liha paistokasarissa voi-öljyseoksessa kauniin ruskeaksi. Kaada kasariin viini ja lihaliemi. Kuumenna ja kuori vaahto. Nosta liha savipataan.
3. Kuori ja pilko juurekset. Lisää juurekset, kuoritut salottisipulit ja mausteet pataan. Lisää yrttikimppu ja kaada päälle siivilöity viiniliemi. Lisää nestettä niin, että juurekset juuri ja juuri peittyvät.
4. Nosta pata kylmään uuniin ja anna hautua kannen alla 120-asteisessa uunissa 3-4 tuntia. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja vihannesten kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Savipadassa haudutettua lihaa ja juureksia