Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Savoijinkaalikääryleet

Savoijinkaalikääryleet ovat herkullisia, kasvistäytteisiä kaalikääryleitä, joiden täyte tehdään soijarouheesta ja keitetystä riisistä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Kaalikääryleet:

  • 6 suurta savoijin- eli kurttukaalin lehteä

täyte:

  • 2 dl tummaa soijarouhetta
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 dl kasvislientä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl valkosipulijauhetta
  • 0.5 tl jauhettua mustapippuria
  • 0.5 tl cayennepippuria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • (ripaus suolaa)
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 sipuli
  • 2 dl keitettyä täysjyväriisiä (raakana 1 dl)
  • 1 dl kermaa

voiteluun:

  • 1 rkl siirappia
  • 1 tl soijakastiketta
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • 4 rkl voisulaa

Valmistusohje

1. Kiehauta kaalinlehdet ja jäähdytä. Poista tarvittaessa kovat lehtiruodit.

2. Sekoita soijarouhe jäähtyneeseen kasvisliemeen ja lisää soijakastike, öljy sekä mausteet. Anna soijarouheen maustua noin puoli tuntia. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.

3. Hienonna suurehko sipuli ja kuullota öljyssä. Lisää soijarouhe ja ruskista kevyesti. Lisää lopuksi riisi ja kerma.

4. Täytä kaalinlehdet soijarouhetäytteellä. Sekoita siirappi, soijakastike, vesi, voi ja sitruunamehu. Kaadas seos uunivuokaan kääryleiden päälle. Paista kaalikääryleitä 200 asteessa noin 30-45 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet väriä.

Vinkki! Samalla vaivalla voit tehdä hieman useamman kääryleen ja käyttää silputut kaalin sisälehdet täytteeseen.

Kokeile myös muita kaalikäärylereseptejä: Kasvis-kaalikääryleet Lammas-kaalikääryleet Sienitäytteiset kaalikääryleet Ruoka.fi: Kiinankaalikääryleet

Resepti: Eva Salonen, Oulu


Kommentoi

Kommentoi juttua: Savoijinkaalikääryleet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.