Savoijinkaalimureke
Perinteinen jauhelihamureke kääritään mehevään savoijinkaalikuoreen. Tällä murekkeella lähtee suurempikin nälkä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kevyt
- Laktoositon
Ainekset
Savoijinkaalimureke:
- 1 savoijinkaali
Mureke:
- 500 g naudan- tai lampaanjauhelihaa
- 1 dl korppujauhoja
- 2 dl omenamehua
- 1 kpl sipuli silputtuna
- 1 dl esikäsiteltyjä suppilovahveroita tai mustia torvisieniä
- voita tai muuta paistorasvaa
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 0.5 dl silputtuja, vihreitä oliiveja
- 1 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- 1 tl paprikajauhetta
- ½ tl basilikaa
- ½ tl oreganoa
Valmistusohje
Savoijinkaalimureke valmistetaan näin:
Savojinkaalimureke on mehevä arkiruoka. Tämä resepti on peräisin Kotilieden lukijakilpailusta, johon tuli kaikkiaan 60 reseptiä. Kotilieden raati poimi Poimimme kuudestäkymmenestä jauhelihaidesta kuusi voittajaa, joista yksi oli tämä savoijinkaalimureke.
1. Irrota savoijinkaalista 4–6 isointa, ehjää lehteä, ohenna lehtiruoteja terävällä veitsellä ja kiehauta lehtiä runsaassa vedessä noin 1–2 minuuttia. Huuhdo lehdet kylmällä vedellä värin säilyttämiseksi. Valuta lehdet ja vuoraa niillä pitkänomainen leipävuoka.
2. Sekoita korppujauhot ja omenamehu. Anna jauhojen turvota mehussa. Silppua sienet ja sipuli ja kuullota ne voissa pannulla.
3. Sekoita jauheliha, muna, sipulisieniseos, oliivisilppu sekä mausteet korppujauhoseokseen.
4. Lusikoi murekeseos vuokaan kaalinlehdille. Taita vuoan reunan yli ulottuvat lehdet pinnan peitoksi. Kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä ja kumoa savoijinkaalimureke vadille.
Raadin kommentti: Kaalin sisuslehdet voi myös keittää ja silputa murekkeen joukkoon.
Ohje: Kaija Nieminen
Katso myös: Pähkinäinen jauhelihamureke ja lammas-kaalikääryleet
Katso myös Anna.fi: Keväinen kaalipata
Kommentoi
Kommentoi juttua: Savoijinkaalimureke