Reseptit

Savulohi-tillipiirakka

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

pohja

  • 100 g voita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl perunamuusihiutaleita
  • 200 g kermaviiliä
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl cayennenpippuria

Täyte

  • 400 g lämminsavulohta
  • 1 pieni purjo
  • 1 tomaatti
  • 1 ruukku tilliä

Pinnalle

  • 200 g metsäsieni- tai kantarellituorejuustoa
  • 2 kananmunaa
  • 0.5 dl kermaa
  • 3 dl juustoraastetta

Valmistusohje

Savulohi-tillipiirakka

1. Sekoita pehmeä voi, jauhot, perunamuusihiutaleet, mausteet ja kermaviili keskenään. Anna taikinan levähtää hetki kylmässä.

2. Pilko purjo ja tomaatti ohuiksi viipaleiksi. Hienonna tilli.

3. Kaulitse taikina ja painele se halkaisijaltaan 30-senttiseen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä purjoviipaleet, lämminsavulohi ja tillisilppu piirakkavuokaan. Asettele lopuksi pinnalle tomaattiviipaleet.

4. Sekoita tuorejuusto, kananmunat, kerma ja juustoraaste keskenään. Levitä seos täytteen päälle. Paista savulohipiirakkaa 200- asteisen uunin alaosassa puolisen tuntia.

Vinkki: Piirakan täytteeseen voi käyttää myös tähteeksi jäänyttä kypsää kalaa.

Minna Linsén, Rekijoki


Kommentoi

Kommentoi juttua: Savulohi-tillipiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.