Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Savulohipatee

Savulohipatee kypsennetään vesihauteessa uunissa. Tomaattinen chilikastike, tilli, kerma ja kanamuna tuovat pateeseen täyteläisyyttä ja mainion maun.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Savulohipatee:

  • 500 g lohta fileenä
  • 250 g kylmäsavulohta
  • 1.5 tl suolaa
  • 4 munanvalkuaista
  • 4 dl kuohukermaa
  • 2 rkl tomaattista chilikastiketta
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • ¼ tl rouhittua valkopippuria

Valmistusohje

Savulohipatee tehdään helpostin näin:

1. Poista ruodot ja nahka. Paloittele ja nosta monitoimi-koneeseen suolan kanssa. Lisää koneen käydessä valkuaiset yksitellen ja sen jälkeen muut ainekset. Sekoita tasaiseksi massaksi.

2. Vuoraa pitkä, noin 1,5-litrainen leipävuoka leivinpaperisuikaleilla ja valuta massa vuokaan. Tasoita ja käännä leivinpaperin päät pinnan suojaksi. Peitä vuoka foliolla.

3. Nosta vuoka uunipannulle, jossa on kiehuvan kuumaa vettä. Kypsennä savulohipateeta 150-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia tai kunnes sisälämpötila näyttää 72-75 astetta. Nosta patee jäähtymään ja anna vetäytyä. Kumoa haaleana. Tarjoa savulohipatee haaleana tai täysin kylmänä salaatin kera.

Katso myös: Maalaispateen ohje

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Savusiika-mätitrifle


Kommentoi

Kommentoi juttua: Savulohipatee

Sinun täytyy kommentoidaksesi.