Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Savuporopapusalaatti

Savuporopapusalaatti on juhlava ja ruokaisa salaatti, joka sopii mainiosti vaikkapa valmistujaisten noutopöytään.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Savuporopapusalaatti

  • 1 kpl salaatinkerä (jää-, frisee- tai tammenlehtisalaattia)
  • 1 prk punaisia kidney-papuja
  • 1 prk valkoisia papuja
  • 1 pieni prk ananasta
  • ½ prk hillosipulia
  • 100-300 g kylmäsavustettua poronpaistia
  • karpaloita

kastike:

  • hillosipulin lientä
  • ananasmehua
  • sitruunamehua tai viinietikkaa
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • 1 ripaus chiliä
  • mustapippuria
  • suolaa
  • ½ dl virgino rypsiöljyä

Valmistusohje

Savuporopapusalaatti valmistuu näin:

  1. Valuta pavut. Sekoita kulhossa kastiketta varten hienoksi leikattu tai puserrettu valkosipulinkynsi, hillosipulien lientä, ananastölkin lientä, suolaa, mustapippuria ja rypsiöljyä ja raikasta kastike maun mukaan sitruunamehulla tai viinietikalla ja terästä chilillä. Lisää kastikkeeseen pavut, paloitellut ananasrenkaat ja hillosipulit. Anna salaatin maustua viileässä.
  2. Kaada papusalaatti tarjoiluvadille, lisää salaatinlehdet ja kiedo savuporoviipaleet huipulle salaatinlehtien joukkoon. Ripottele salaatin koristeeksi karpaloita. Tarjoa savuporopapusalaatti hyvän leivän kanssa.

Katso myös: Poro-rieskarullat

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Salaatti x 7


Kommentoi

Kommentoi juttua: Savuporopapusalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.