Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Savusilakkaleivät

Savusilakkaleivät ovat maukkaita alkupaloja, jotka syntyvät saaristolaisleivästä ja savusilakkatartarista.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Savusilakkalevite:

  • n. 500 g savusilakoita
  • 1 rkl kapriksia
  • nippu ruohosipulia
  • 150 g ranskankermaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Lisäksi

  • saaristolaisleipää
  • varrellisia kapriksia

Valmistusohje

1. Poista silakoista nahat ja irrota lihat ruodoista. Hienonna peratut silakat veitsellä. Hienonna kaprikset ja ruohosipuli. Nostele ainekset kulhoon.

2. Sekoita joukkoon ranskankerma. Mausta seos sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Sekoita tasaiseksi massaksi.

3. Lusikoi leipäviipaleille savusilakkatartaria ja koristele savusilakkaleivät varrellisilla kapriksilla.

Katso myös: Joulupöydän kylmät alkupalat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Savusilakkaleivät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.