Savusilakkaleivät
Savusilakkaleivät ovat maukkaita alkupaloja, jotka syntyvät saaristolaisleivästä ja savusilakkatartarista.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Munaton
Ainekset
Savusilakkalevite:
- n. 500 g savusilakoita
- 1 rkl kapriksia
- nippu ruohosipulia
- 150 g ranskankermaa
- 1 rkl sitruunamehua
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Lisäksi
- saaristolaisleipää
- varrellisia kapriksia
Valmistusohje
1. Poista silakoista nahat ja irrota lihat ruodoista. Hienonna peratut silakat veitsellä. Hienonna kaprikset ja ruohosipuli. Nostele ainekset kulhoon.
2. Sekoita joukkoon ranskankerma. Mausta seos sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Sekoita tasaiseksi massaksi.
3. Lusikoi leipäviipaleille savusilakkatartaria ja koristele savusilakkaleivät varrellisilla kapriksilla.
Katso myös: Joulupöydän kylmät alkupalat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Savusilakkaleivät