Reseptit

Schwartzwaldin kirsikkatorttu

Ainekset

kakkupohjat:

  • 7 munaa
  • 250 g sokeria (3 dl)
  • 60 g voita tai margariinia (tai juoksevaa margariinia)
  • 150 g vehnäjauhoja (2,5 dl)
  • 50 g perunajauhoja (1 dl)
  • 50 g kaakaojauhetta (1,25 dl)

täyte:

  • 450-500 g säilöttyjä kirsikoita
  • 2.5 dl kirsikkamehua
  • noin 0,5 dl sokeria
  • kanelitanko
  • 2-3 tl perunajauhoja
  • 6-8 dl vispikermaa
  • 0.7 dl sokeria

kostutus:

  • kirsikkamehua tai sokeroitua kahvia (tai kirschwasseria eli kirsikkaviinaa)

koriste:

  • 100-150 g tummaa suklaata, kirsikoita, paahdettuja mantelilastuja

Valmistusohje

Schwartzwaldin kirsikkatorttu
  1. Riko kananmunat astiaan, jonka voit kuumentaa vesihauteessa. Lisää sokeri ja vatkaa kananmunia vaahdoksi kuumenevan vesikattilan päällä, kunnes vaahto on haaleaa. Nosta astia pois vesihauteesta ja jatka vatkaamista muutaman minuutin ajan, kunnes vaahto on vaaleaa ja kuohkeaa.
  2. Sekoita jauhot, perunajauhot ja kaakaojauhe keskenään ja siivilöi joukkoon. Sekoita nostellen vaahtoon. Lisää lopuksi haalea, sulanut rasva.
  3. Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan pohja ja reunat leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta ja paista kakkua 175-185-asteisessa uunissa 35-45 minuuttia tai kunnes se on kypsä. Kumoa kakku vuoasta ja anna jäähtyä seuraavaan päivään.
  4. Keitä 2,5 dl kirsikkalientä. Lisää mausteeksi sokeria ja kanelitanko. Poista kanelitanko. Sekoita perunajauhot kylmään vesitilkkaan ja suurusta kirsikkamehu. Anna kiehahtaa, kunnes kiisseli on valmista. Anna kiisselin jäähtyä.
  5. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi.
  6. Levitä alimmalle kakkulevylle kirsikkakiisseliä, kermavaahtoa ja kirsikoita. Säästä 10-20 kauneinta kirsikkaa koristeeksi kakun päälle.
  7. Kostuta keskimmäinen kakkulevy sokeroidulla kahvilla, kirsikkaviinalla tai suomalaiseen tyyliin juhlaryypyllä. Levitä päälle vähän kiisseliä, kermavaahtoa ja kirsikoita. Nosta päällimmäinen levy päälle ja kostuta sekin. Paina kakku hyvin kokoon ja hetkeksi voit laittaa kakun päälle kevyen painon esimerkiksi leikkuulaudan. Anna mehustua viileässä.
  8. Peitä kakku kermavaahdolla. Pursota lopusta kermavaahdosta kakun reunaan pienet ruusukkeet ja laita jokaisen keskelle kirsikka. Keskelle voit vuolla suklaasta lastuja ja reunoille sirotella paahdettuja mantelilastuja.
  • Paahda mantelilastut uunissa tai kuivalla pannulla käännellen. Älä kuumenna pannua liikaa, sillä mantelit eivät saa ruskistua.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Schwartzwaldin kirsikkatorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.