Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Seesamipavut

Seesamilla maustetut ovat aterian mainio lisuke.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

  • 600 g tuoreita, vihreitä papuja
  • 0.5 dl oliiviöljyä
  • 2 tl seesamiöljyä
  • 1 tl sormisuolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Seesamipavut

Seesamipavut on nopea ja maukas lisäkeruoka aterialle. Vihreät pavut saavat makua seesaminsiemenistä.

1. Poista pavuista kannat, huuhtele ja valuta lävikössä. Kiehauta laakealla paistinpannulla desi vettä. Lisää pavut ja peitä kannella. Anna papujen höyrystyä täydellä teholla muutama minuutti. Poista kansi ja kuumenna, kunnes vesi on täysin höyrystynyt pois.

2. Lisää kuumien papujen joukkoon öljyt ja anna papujen saada hieman väriä. Ravistele pannua välillä, jotta kaikki pavut paistuvat tasaisesti. Mausta pavut ja ripottele lopuksi joukkoon seesaminsiemenet.

Kokeile myös muita maukkaita kasvislisäkkeitä: Paahdettu kurpitsasalaatti Lämmin juuressalaatti Höyrytetyt kaalit Ruoka.fi: Timjamitomaatit

Kuva: Sampo Korhonen/OM-arkisto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Seesamipavut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.