Selleri-juustogratiini
Selleri-juustogratiini on helppo, mutta uskomattoman maukas herkku. Juurisellerin aavistuksen kitkerä maku leppyy aromikkaaksi uunin lämmössä. Rapea juustokuorrute kruunaa makuelämyksen.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Sellerigratiini:
- 600 g mukulaselleriä
- 2-3 rkl oliiviöljyä ja sitruunamehua
- 2 rkl hunajaa
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- 100 g runsasrasvaista, gratinoimiseen sopivaa juustoa, esimerkiksi Taleggio
Valmistusohje
Sellerigratiini tehdään helposti näin:
1. Paloittele selleri ja kuori palat. Leikkaa reilunkokoisiksi suikaleiksi. Lorauta uunivuokaan hieman oliiviöljyä. Aseta selleripalat vuokaan. Pirskota päälle sitruuna- mehu.
2. Valuta pinnalle hunaja ja ripota päälle mausteet. Paloittele juusto ja asettele selleriviipaleiden pinnalle.
3. Kypsennä selleri-juustogratiinia 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Lue myös: Juuriselleri tuo vaihtelua arkiruokiin
Lue myös Anna.fi/ruoka: Selleri-saksanpähkinäsalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Selleri-juustogratiini