Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Selleri-juustogratiini

Selleri-juustogratiini on helppo, mutta uskomattoman maukas herkku. Juurisellerin aavistuksen kitkerä maku leppyy aromikkaaksi uunin lämmössä. Rapea juustokuorrute kruunaa makuelämyksen.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Sellerigratiini:

  • 600 g mukulaselleriä
  • 2-3 rkl oliiviöljyä ja sitruunamehua
  • 2 rkl hunajaa
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • 100 g runsasrasvaista, gratinoimiseen sopivaa juustoa, esimerkiksi Taleggio

Valmistusohje

Sellerigratiini tehdään helposti näin:

1. Paloittele selleri ja kuori palat. Leikkaa reilunkokoisiksi suikaleiksi. Lorauta uunivuokaan hieman oliiviöljyä. Aseta selleripalat vuokaan. Pirskota päälle sitruuna- mehu.

2. Valuta pinnalle hunaja ja ripota päälle mausteet. Paloittele juusto ja asettele selleriviipaleiden pinnalle.

3. Kypsennä selleri-juustogratiinia 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Lue myös: Juuriselleri tuo vaihtelua arkiruokiin

Lue myös Anna.fi/ruoka: Selleri-saksanpähkinäsalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Selleri-juustogratiini

Sinun täytyy kommentoidaksesi.