Sellerikeitto ja omenasalsa
Aromikkaasta juuriselleristä valmistuu hienostunut ja maukas sosekeitto. Omenoista ja pähkinöistä pyöräytetty salsa nostaa sopan luksusluokkaan.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Sellerikeitto:
- 600 g juuriselleriä
- 1 purjon vaalea osa
- 1 sipuli
- 2 rkl voita
- 200 g jauhoista perunaa
- noin 8 dl vettä
- 1 omena
- 2 dl kuohukermaa
- 1 ½ tl suolaa
Omenasalsa:
- 1 lehtisellerin varsi
- 2 kotimaista omenaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 4 rkl karkeaksi rouhittuja saksanpähkinöitä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl hienonnettua korianteria
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Sellerikeitto ja omenasalsa tehdään helposti näin:
1. Kuori ja kuutioi juuriselleri. Halkaise purjo ja huuhtele huolellisesti. Viipaloi ja kuullota kuoritun ja hienonnetun sipulin kanssa voissa kattilassa. Lisää joukkoon juurisellerit ja kääntele noin 5 minuuttia miedolla lämmöllä.
2. Kuori ja paloittele perunat. Lisää ne veden kanssa kattilaan. Anna keiton kiehua hiljalleen, kunnes kasvikset ovat täysin kypsiä.
3. Kuori ja paloittele omena, ja lisää se kerman kanssa keittoon. Keitä vielä muutama minuutti. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla.
4. Valmista omenasalsa. Leikkaa lehtisellerin varsi ja omenat pieniksi paloiksi. Sekoita joukkoon sitruunamehu, rouhitut pähkinät, oliiviöljy, hienonnettu korianteri ja mausteet. Anna maustua. Tarjoile keiton pinnalla lisukkeena.
Katso myös: Juuriselleri tuo vaihtelua arkiruokiin
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sellerikeitto ja omenasalsa