Sieni-juustokakku

Sieni-juustokakku 

60+
min
20 annosta
yli 60 min

Ainekset

500 g rukiisia vuokaleipäviipaleita
1 kpl paahtoleipä

kostutus:

1 dl kanalientä
tai kasvislientä

täyte:

200 g herkkusieniä
tai siitakesieniä
kevätsipulia
suolaa
valkopippuria
200 g kantarellituorejuustoa
120 g savukinkkua
tai muuta lihaleikkelettä

Koristelu:

200 g ruohosipulituorejuustoa
kevytkermaa
120 g savupalvihärkää
tai muuta leikkelettä
keitettyä parsaa
retiisikuutioita
kirsikkatomaatteja
ruohosipulisilppua
herneenversoja
tai yrttejä

Valmistusohje

  1. Silppua sienet ja kevätsipulinvarret. Ruskista sienet ja sipuli kevyesti. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä. Leikkaa leipäviipaleista kuoret. Asettele ruisleipäpaloja leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Kostuta viipaleet kevyesti.
  2. Silppua kinkku ja sekoita täyteainekset. Levitä seosta leipäviipaleille. Aseta päälle kerros paahtoleipäviipaleita. Levitä sieni-juustoseosta päälle ja peitä pinta kostutetuilla ruisviipaleilla. Kääri kakku leivinpaperiin ja anna tasaantua jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
  3. Lisää juuston joukkoon sen verran kevytkermaa, että kuorrutus on levitettävää. Korista kasviksilla ja leikkeleillä.