Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sieni-kaalipiirakka

Sieni-kaalipiirakan täytteeseen sopivat melkein mitkä sienet tahansa: suppilovahverot, tatit, kantarellit tai vaikka siitakesienet. Voilla mehevöitetty ja kananmunilla ruokaisaksi tuunattu täyte pyöräytetään rennosti valmiin voi- tai lehtitaikinan väliin ja viimeistellään somaksi seesaminsiemenillä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
9  annosta

Ainekset

Taikina:

  • 500 g pakastettua lehti- tai voitaikinaa

Kaalitäyte:

  • 400 g kaalia
  • 1 rkl öljyä
  • 1 sipuli
  • 1 l sieniä, suppilovahveroita, tatteja, kantarelleja, siitakesieniä
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 3 kpl keitettyä kananmunaa
  • 100 g voita
  • ½ dl hienonnettua tilliä

voiteluun:

  • 1 kananmuna
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • 25 g voita

Valmistusohje

Sieni-kaalipiirakka leivontaan helposti näin:

Sieni-kaalipiirakka on syyskauden suolaisten piirakoiden kunkku. Sienet ja kaali, venäläisen keittiön klassiset raaka-aineet, yhdistyvät tässä piirakassa.

  1. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Hauduta se öljyssä pehmeäksi.
  2. Hienonna sipuli. Puhdista ja pilko sienet. Paista sipulia ja sieniä pannussa, kunnes neste on haihtunut ja sipuli hieman pehmennyt. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Sekoita keskenään haudutettu kaali ja sieniseos. Hienonna kananmunat. Lisää lämpimään kaali-sienitäytteeseen hienonnetut munat ja voi. Anna voin sulaa ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä. Lisää jäähtyneeseen täytteeseen hienonnettu tilli.
  4. Kauli voitaikinasta kaksi levyä, joista toinen on vähän suurempi. Taikinasta riittää hieman uunipeltiä pienempään piirakkaan. Aseta suurempi levyistä leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä täyte taikinan päälle, jätä muutama sentti reunoista täyttämättä. Aseta pienempi taikinalevy täytteen päälle ja käännä alemman taikinan reunat napakasti piirakan päälle.
  5. Voitele piirakka munalla ja ripottele pintaan seesaminsiemeniä. Paista sieni-kaalipiirakkaa uunissa 225 asteessa noin 20-25 minuuttia.
  6. Voitele lämmin piirakka vielä voisulalla ja anna vetäytyä leivinliinan alla. Tarjoile sieni-kaalipiirakka lämpimänä tai haaleana.

Lue myös: Kantarellipiirakka on sesonkiherkku – tällä ohjeella onnistut!

Lue myös Anna.fi/ruoka: Sienipiirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sieni-kaalipiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.