Sieniletut
Tässä lettutaikinassa on ihana sienten maku. Tarjoa sieniletut yrteillä maustetun ranskankerman kanssa ja tee seuraksi salaattia. Sieniletut maistuvat saunan jälkeen iltapalana.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Sieniletut:
- 300 g tuoreita silputtuja sieniä, esimerkiksi herkkusieniä, tai
- 2 rkl sienijauhetta
- ½ purjoa hienonnettuna
- 1 rkl öljyä
taikinaan:
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl yrttisuolaa
- ¼ tl raastettua muskottipähkinää
- ½ l maitoa tai piimää (tai kasvislientä)
- 2 munaa
Valmistusohje
- Kypsennä sieni- ja purjosilppu kattilan pohjalla öljyssä puolikypsäksi. Jäähdytä hiukan.
- Sekoita kulhossa jauhot, suola ja muskotti.
- Vatkaa munat ja maito sekaisin. Lisää seos vähitellen hämmentäen jauhoihin. Turvota taikinaa 10-15 minuuttia.
- Lisää taikinaan sieni-purjoseos. Jos käytät vain sienijauhetta, lisää se taikinaan jauhojen kanssa yhtä aikaa, mutta haudutettu purjosilppu vasta tässä vaiheessa.
- Kypsennä taikinasta pieniä, paksuja ohukaisia ja tarjoa niiden kanssa suun mukaiseksi yrteillä tai valkosipulilla maustettua ranskankermaa ja salaattia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sieniletut