Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sieniletut

Tässä lettutaikinassa on ihana sienten maku. Tarjoa sieniletut yrteillä maustetun ranskankerman kanssa ja tee seuraksi salaattia. Sieniletut maistuvat saunan jälkeen iltapalana.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Sieniletut:

  • 300 g tuoreita silputtuja sieniä, esimerkiksi herkkusieniä, tai
  • 2 rkl sienijauhetta
  • ½ purjoa hienonnettuna
  • 1 rkl öljyä

taikinaan:

  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl yrttisuolaa
  • ¼ tl raastettua muskottipähkinää
  • ½ l maitoa tai piimää (tai kasvislientä)
  • 2 munaa

Valmistusohje

 

  1. Kypsennä sieni- ja purjosilppu kattilan pohjalla öljyssä puolikypsäksi. Jäähdytä hiukan.
  2. Sekoita kulhossa jauhot, suola ja muskotti.
  3. Vatkaa munat ja maito sekaisin. Lisää seos vähitellen hämmentäen jauhoihin. Turvota taikinaa 10-15 minuuttia.
  4. Lisää taikinaan sieni-purjoseos. Jos käytät vain sienijauhetta, lisää se taikinaan jauhojen kanssa yhtä aikaa, mutta haudutettu purjosilppu vasta tässä vaiheessa.
  5. Kypsennä taikinasta pieniä, paksuja ohukaisia ja tarjoa niiden kanssa suun mukaiseksi yrteillä tai valkosipulilla maustettua ranskankermaa ja salaattia.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Sieniletut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.