Sienipannari
Sienipannari on kuohkea, ihana iltapala, joka maistuu vaikkapa raikkaan salaatin kanssa. Sienten aromin tuo sienikeittojauhe ja tuoreet sienet.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Sienipannarin taikina
- ½ l maitoa
- 1 ps (80 g) sienikeittojauhetta, esim. herkkusienikeittoa
- 3 kpl munaa
- 2 dl vehnäjauhoja
Sienipannarin pinnalle:
- ½-1 l sieniä, esim. kanttarelleja ja herkkusieniä
- 1 kpl kesäsipuli varsineen
- ½ rkl öljyä
- ripaukset ripaus suolaa ja valkopippuria
- 1 kpl iso tomaatti
- basilika- tai sipulinvarsisilppua
- 1-2 dl juustoraastetta, esim. kermajuustoraastetta
Valmistusohje
Sienipannari eli sienipannukakku valmistuu näin helposti:
- Sekoita sienikeittojauhe maitoon ja liota siinä 20-30 minuuttia. Li-sää vähitellen vatkaten jauhot.
- Kuumenna uuni 225 asteeseen ja voitele pieni uunipannu kevyesti.
- Vatkaa munat erikseen sekaisin ja lisää lopuksi pannukakkuseokseen. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunin alaosassa noin 20 minuuttia tai kunnes pinta kohoilee ja ruskistuu kauniisti.
- Puhdista ja paloittele sienet kattilaan. Lisää öljy ja silputtu sipuli varsineen. Kypsennä aineksia hetki ruskistaen. Mausta seos miedosti suolalla ja pippurilla.
- Ota pannukakku uunista ja levitä sieni-sipuliseos sen päälle. Viipaloi pintaan tomaatit ja mausta ne basilikalla tai sipulisilpulla. Ripota pintaan juustoraastetta.
- Jatka kypsentämistä 10-15 minuuttia tai kunnes pinta saa hiukan väriä. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sienipannari