Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sienipannari

Sienipannari on kuohkea, ihana iltapala, joka maistuu vaikkapa raikkaan salaatin kanssa. Sienten aromin tuo sienikeittojauhe ja tuoreet sienet.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Sienipannarin taikina

  • ½ l maitoa
  • 1 ps (80 g) sienikeittojauhetta, esim. herkkusienikeittoa
  • 3 kpl munaa
  • 2 dl vehnäjauhoja

Sienipannarin pinnalle:

  • ½-1 l sieniä, esim. kanttarelleja ja herkkusieniä
  • 1 kpl kesäsipuli varsineen
  • ½ rkl öljyä
  • ripaukset ripaus suolaa ja valkopippuria
  • 1 kpl iso tomaatti
  • basilika- tai sipulinvarsisilppua
  • 1-2 dl juustoraastetta, esim. kermajuustoraastetta

Valmistusohje

Sienipannari  eli sienipannukakku valmistuu näin helposti:

  1. Sekoita sienikeittojauhe maitoon ja liota siinä 20-30 minuuttia. Li-sää vähitellen vatkaten jauhot.
  2. Kuumenna uuni 225 asteeseen ja voitele pieni uunipannu kevyesti.
  3. Vatkaa munat erikseen sekaisin ja lisää lopuksi pannukakkuseokseen. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunin alaosassa noin 20 minuuttia tai kunnes pinta kohoilee ja ruskistuu kauniisti.
  4. Puhdista ja paloittele sienet kattilaan. Lisää öljy ja silputtu sipuli varsineen. Kypsennä aineksia hetki ruskistaen. Mausta seos miedosti suolalla ja pippurilla.
  5. Ota pannukakku uunista ja levitä sieni-sipuliseos sen päälle. Viipaloi pintaan tomaatit ja mausta ne basilikalla tai sipulisilpulla. Ripota pintaan juustoraastetta.
  6. Jatka kypsentämistä 10-15 minuuttia tai kunnes pinta saa hiukan väriä. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Sienipannari
Sienipannari maistuu raikkaan salaatin kanssa vaikka iltapalana. Kuva: Jarmo Wright

Kommentoi

Kommentoi juttua: Sienipannari

Sinun täytyy kommentoidaksesi.