Reseptit

Sienipelmenit

Ainekset

kuoritaikina:

  • 1 dl vettä
  • 2 munaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2-3 rkl vehnäleseitä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 0.5 tl suolaa

täyte:

  • 350 g naudanjauhelihaa
  • 50 g silputtuja, esikäsiteltyjä sieniä
  • 1 hienonnettu sipuli
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl kirveliä
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl suolaa

keitinliemi:

  • 1 l hyvää, suolalla maustettua liha-, kana- tai kasvislientä
  • 8 maustepippuria
  • 3 mustapippuria
  • laakerinlehti

Valmistusohje

Sienipelmenit

1. Sekoita taikina-ainekset keskenään ja alusta tasainen, kiinteä taikina.

2. Valmista täyte. Paista jauheliha, sieni- ja sipulisilppu öljyssä. Mausta ja jäähdytä seos.

3. Kauli taikinasta jauhotetulla pöydällä ohut levy. Ota levystä pyöreitä, halkaisijaltaan 5–6 senttimetrin kokoisia taikinapohjia.

4. Voitele taikinapohjien reunat vedellä ja lusikoi jokaiselle teelusikallinen täytettä, taita puolikuun muotoon ja sulje reunat tiiviisti. Taivuta kärjet yhteen, lado pelmenit vadille ja laita hetkeksi jääkaappiin.

5. Kiehauta liemi ja mausteet. Lado muutama pelmeni kerrallaan kiehuvaan liemeen ja keitä 10–15 minuuttia. Nosta liemestä reikäkauhalla ja tarjoa kuumina liemen tai smetanan kanssa.

Ohje: Sari Nieminen


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sienipelmenit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.