Sienipiirakat
Sienipiirakat täytetään suppilovahveroilla tai muilla sienillä. Sienet voi korvata kinkulla, kalalla, pinaatilla tai muilla kasviksilla.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
Ainekset
Taikina:
- 125 g voita
- 1 dl parmesaanijuustoraastetta
- 3 dl hiivaleipäjauhoja
- ½ dl vettä
Täyte
- 1 l suppilovahveroita tai muita sieniä
- 1 nippu kevätsipulia
- 1-2 rkl juoksevaa rasvaa
- ¼-½ tl suolaa
- ¼ tl jauhettua valkopippuria
- 2 kananmunaa
- 1 dl kevytkermaa
- 100 g juustoraastetta
Valmistusohje
Sienipiirakat leivotaan helposti näin:
Sienipiirakat syntyvät käden käänteessä kaupan pakastealtaan valmistaikinasta silloin, kun aika on kortilla.
1. Mittaa voi, parmesaani ja jauhot monitoimikoneeseen. Pyöräytä muruiseksi seokseksi ja lisää vesi. Pyöräytä taikina palloksi. Painele pieniin vuokiin, muffinipellille tai piirakkavuokaan. Anna jäähtyä jääkaapissa.
2. Huuhdo sienet, valuta ja repäise kahtia. Kaada sienet kuivaan pannuun ja kuumenna, kunnes neste on haihtunut. Lisää joukkoon rasva ja silputut sipulit. Kuullota hetki ja anna jäähtyä.
3. Sekoita kananmunat, kerma juustoraaste ja mausteet. Lisää joukkoon sienet ja sipulit. Lusikoi täyte vuokiin ja paista sienipiirakoita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Kokeile myös muita suolaisia piirakoita: Lohipiirakka Kinkkupiirakka Pekoni-taatelipiirakka Ruoka.fi: Poropiirakat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sienipiirakat