Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sienipiirakka pakastesienistä

Sienipiirakka pakastesienistä on hyvä valinta sienisesongin ulkopuolella. Piirakkaan sopivat sienet maun mukaan. Pakastepiirakkapohjasta maukas piirakka valmistuu ennätysvauhtia.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Taikina:

  • 400 g suolaisen piirakan pakastetaikinaa

Täyte

  • 1 sipuli
  • 1 rkl rasvaa
  • 200 g pakastettuja tatteja tai muita sieniäripaus timjamia
  • 1 ½ dl maitoa
  • 1 ½ dl kermaa
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • valkopippuria
  • ¼ tl timjamia
  • 100 g juustoraastetta

Valmistusohje

Sienipiirakka pakastesienistä leivotaan helposti näin:

1. Valmista täyte. Silppua sipuli ja kuullota rasvassa. Lisää joukkoon sienet ja kuullota.

2. Sekoita maito, kerma, jauhot sekä mausteet ja kaada seos sienten joukkoon. Kuumenna koko ajan sekoitellen, kunnes seos sakenee. Lisää juustoraaste.

3. Painele sulatetettu taikina piirakkavuokaan. Tue reunoja foliosta muovatulla pannalla. Paista pohjaa kymmenisen minuuttia 200-asteisessa uunissa.

4. Kaada täyte vuokaan ja kypsennä, kunnes pinta saa väriä.

Lue myös: Kantarellipiirakka on sesonkiherkku – tällä ohjeella onnistut!

Lue myös Anna.fi/ruoka: Sieni-poropiirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sienipiirakka pakastesienistä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.