Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Siikaceviche

Siikaceviche tuo joulun kalapöytään vaihtelua. Limetillä maustettu siika tuo raikkaan maun joulukaloihin. Siika on pehmeälihainen, lievästi rasvainen ja maukas kala, josta tulee miedosti marinoituna herkullisia alkupaloja.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Siikaceviche

  • 250 g siikafileetä
  • 200 g lohta
  • (jättikatkaravunpyrstöjä)

marinadi

  • 1 punainen chilipalko tai
  • 1 tl sweet chili -kastiketta
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 rkl hyvää oliiviöljyä
  • 2 limetin mehu ja raastettu kuori
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria

salaatti

  • 1 avokado
  • pala kurkkua
  • 1 iso, kiinteä tomaatti
  • 1 verigreippi tai
  • pala verkkomelonia
  • 2 kevätsipulinvartta
  • ¼ ruukku tuoretta korianteria

Valmistusohje

Siikaceviche valmistuu näin helposti:

1. Valmista marinadi. Halkaise chili ja poista siemenet. Silppua sekä chili että valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki marinadin ainekset.

2.Kuutioi siika ja lohi marinadiin ja anna välillä sekoitellen maustua jääkaapissa noin 20 minuuttia.

3. Kuutioi salaatin ainekset ja sekoita kalat marinadeineen salaattiin.

Vinkki: Tarjoa siikaceviche kylmänä  alkupalana muiden kalaherkkujen vaikkapa joulupöydässä kanssa tai vihersalaatin ja tortillojen kanssa vaikkapa vappuna tai uudenvuoden aattona.

Lue myös: Joulukalat – parhaat ohjeet kalapöytään

Lue myös Anna.fi: Vietä herkullinen TexMex-ilta: näin teet tortillat, salsat ja boolin


Kommentoi

Kommentoi juttua: Siikaceviche

Sinun täytyy kommentoidaksesi.