Siikaröra
Siikaröra valmistuu alle puolessa tunnissa ja maistuu yhdessä perunoiden tai saaristolaisleivän kanssa. Graavisiiasta sekoitettu siikaröra on jouluherkku ruotsinkieliseltä rannikolta
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Siikaröra:
- 400 g graavisuolattua siikaa
- 2 dl ranskankermaa
- 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
- 2 rkl silputtua tilliä
- 2 rkl silputtua ruohosipulia tai punasipulia
- 1 rkl sitruunamehua
- valkopippuria
- 200 g siian mätiä
Valmistusohje
Siikaröra tehdään näin helposti:
Siikaröra syntyy nopeasti, kun se tehdään valmiiksi graavatusta siiasta ja siian mädistä.
- Ota siianmäti ajoissa sulamaan ja sulata se pakkauksen ohjeen mukaan.
- Silppua viipaloitu graavisiika pieniksi paloiksi. Silppua kananmunat haarukalla lautasella.
- Sekoita kaikki ainekset ja tarjoa alkupalana kalapöydässä perunoiden tai saaristolaisleivän kanssa. Siikaröra säilyy jääkaapissa 3-4 päivää.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Siikaröra
Pitääkö olla 200dl sian mätiä!
Hei, siian määrä korjattu ohjeeseen. Sen pitäisi olla 200 g. (ei 200 dl). Pahoittelemme painovirhettä.