Reseptit

Siirappinen punajuurileipä

Ainekset

  • 500 g Pirkka-punajuurisosetta
  • 5 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • 1 rkl suolaa
  • 0.5 dl siirappia
  • 2 dl ruisjauhoja
  • 2 dl spelttirouhetta
  • 1 dl rypsiöljyä tai juoksevaa rasvaa
  • noin 15 dl hiivaleipäjauhoja

pinnalle:

  • 1 dl siirappia
  • 0.5 dl vettä

Valmistusohje

Siirappinen punajuurileipä

1. Lämmitä vesi ja sekoita joukkoon punajuurisose. Murenna hiiva joukkoon. Sekoita taikinaan suola, siirappi, ruisjauhot ja spelttihiutaleet.

2. Lisää joukkoon rasva ja hiivaleipäjauhoja sen verran, että saat pehmeähkön taikinaan, joka irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota puolisen tuntia.

3. Leivo taikinasta neljä leipää. Paina leivät paksuhkoiksi rieskoiksi ja anna kohota noin 20 minuuttia. Paista noin tunti 200-asteisessa uunissa. Voitele kypsät leivät siirappivedellä.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Siirappinen punajuurileipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.