Reseptit

Silakkatempura

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 150 g (2,5 dl) ohukaisjauhetta ja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 chili tai 1 tl chilijauhetta
  • 3 dl olutta tai kivennäisvettä

Valmistusohje

Silakkatempura

1. Sekoita chilimauste ja leivinjauhe ohukaisjauheeseen. Lisää neste, ja anna taikinan turvota tovi.

2. Mausta 500 grammaa silakkafileitä suolalla ja valkopippurilla ja pyöräytä ne ruisjauhoissa. Sekoita loput ruisjauhoseoksesta ohukaistaikinaan.

3. Upota kalat taikinaan ja uppopaista muutama kala kerrallaan litrassa rypsiöljyä. Valuta ja tarjoa soijakastikkeen, wasabin ja inkiväärilastujen kanssa sushin tapaan tai nauti sellaisenaan.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Silakkatempura

Sinun täytyy kommentoidaksesi.