Sillipannacotta
Sillipannacotta on kermaisen lempeä alkuruoka tai lisuke tillintuoksuisille uusille perunoille. Yhtä hyvin se sopii myös joulun ajan suloiseksi alkuruoaksi.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
Sillipannacotta:
- 2 dl kuohukermaa
- 2 liivatelehteä
- 2 dl turkkilaista jogurttia tai kermaviiliä
- 200 g silliä
- 1 limetin mehu
- 2 rkl silputtua ruohosipulia tai tilliä
Pinnalle
- silputtua ruohosipulia tai tilliä
Valmistusohje
1. Liota liivatelehtiä 5 minuuttia kylmässä vedessä. Kiehauta kerma. Purista liivatelehdet vedestä ja sulata ne kuumaan kermaan.
2. Sekoita kermaviili, limetin mehu ja ruohosipuli kermaseokseen. Lado silputut sillipalat annosmaljoihin, kaada seos päälle ja hyydytä noin 4 tuntia jääkaapissa.
3. Koristele ruohosipulilla. Tarjoa sillipannacotta uusien perunoiden kera.
Katso myös: Kesäpöydän parhaat silliherkut – 8 maukasta ohjetta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sillipannacotta