Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sillipannacotta

Sillipannacotta on kermaisen lempeä alkuruoka tai lisuke tillintuoksuisille uusille perunoille. Yhtä hyvin se sopii myös joulun ajan suloiseksi alkuruoaksi.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Sillipannacotta:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 liivatelehteä
  • 2 dl turkkilaista jogurttia tai kermaviiliä
  • 200 g silliä
  • 1 limetin mehu
  • 2 rkl silputtua ruohosipulia tai tilliä

Pinnalle

  • silputtua ruohosipulia tai tilliä

Valmistusohje

1. Liota liivatelehtiä 5 minuuttia kylmässä vedessä. Kiehauta kerma. Purista liivatelehdet vedestä ja sulata ne kuumaan kermaan.

2. Sekoita kermaviili, limetin mehu ja ruohosipuli kermaseokseen. Lado silputut sillipalat annosmaljoihin, kaada seos päälle ja hyydytä noin 4 tuntia jääkaapissa.

3. Koristele ruohosipulilla. Tarjoa sillipannacotta uusien perunoiden kera.

Katso myös: Kesäpöydän parhaat silliherkut – 8 maukasta ohjetta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sillipannacotta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.