Sillitortilla
Sillitortilla on tähderuokien aatelia. Siihen uppoavat niin viikon varrelta tähteelle jääneet keitinperunat kuin sillifileetkin. Saat munakkaasta täydellisen, kun paahdat siihen kauniin pinnan uunissa grillivastuksen alla.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Sillitortilla
- 2 matjessillifileetä
- 300 g perunoita
- 2 sipulia
- 2 rkl öljyä
- 8 kananmunaa
- 1 dl vettä
- 2 rkl sitruunamehua
- pala purjoa
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- (lehtipersiljaa)
Valmistusohje
Sillitortilla tehdään helposti näin:
1. Huuhtele ja kuivaa sillifileet. Hienonna puolet ja suikaloi loput. Kuori ja kuutioi perunat. Kuori ja hienonna sipuli.
2. Kuumenna öljy valurautapannulla. Lisää raa’at perunat. Paista 4-5 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää sipulit ja hienonnettu silli ja kääntele hetki. Vatkaa munat, vesi ja sitruunamehu sekaisin. Hienonna purjon vihreä osa.
3. Valuta munaseos pannulle ja ripottele joukkoon purjot. Vedä munamassaa lastalla pohjaa pitkin reunoilta kohti keskustaa, kunnes seos hieman hyytyy. Levitä täytteet tasaisesti. Nostele silliviipaleet munakkaan pinnalle. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
4. Paahda munakkaaseen kaunis väri grillivastusten alla. Koristele purjon valkoisilla osilla ja lehtipersiljalla.
Katso myös: Kesäpöydän parhaat silliherkut – 8 maukasta ohjetta
Katso myös Anna.fi/ruoka: Silli-peruna-alkupala
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sillitortilla