Reseptit

Simpukkakeitto

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • noin 1 kg sinisimpukoita
  • 1 palsternakka
  • 2 porkkanaa
  • 2 sellerinvartta tai pala selleriä
  • öljyä
  • 2 salottisipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • (ripaus sahramia)
  • veitsenkärjellinen chilitahnaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 5 dl kuivaa valkoviiniä tai kalalientä ja sitruunamehua

Valmistusohje

Simpukkakeitto

1. Tarkista, että kaikki simpukat ovat eläviä: kelvolliset simpukat pitävät raakoina kuorensa kiinni. Kopauta kuortansa raottaneita simpukoita kevyesti pöydällä, jos kuori umpeutuu, simpukka on kunnossa. Heitä auki pysyvät simpukat pois. Pese simpukan kuoret juoksevan veden alla juuresharjalla. Kuori ja suikaloi juurekset.

2. Silppua sipulit ja kuullota ne öljyssä. Lisää mausteet, kasvissuikaleet ja neste. Lisää simpukat kahdessa erässä. Keitä, kunnes kuoret avautuvat. Nosta avautuneet simpukat ja keitä toinen erä. Jos joukossa on kuorensa kiinni pitäviä simpukoita, heitä ne pois. Kunnossa olevan simpukan kuori avautuu keitettäessä. Tarjoa simpukat liemineen syvältä lautaselta. Varaa pöytään astia kuoria varten.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Simpukkakeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.