Osterivinokaskeitto
Osterivinokaskeitto maustetaan tuoreilla yrteillä ja sinihomejuustolla.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Osterivinokaskeitto sinihomejuustolla maustettuna
- 150-200 g tuoreita osterivinokkaita
- 1 pala purjoa
- voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 5 dl vettä
- 2 tl rasvatonta kasviliemijauhetta
- ¼ tl kirveliä
- ½ -2 dl kermaa
- 2 rkl sinihomejuustoa muruina
- (aromisuolaa)
- yrttimausteita
Pinnalle
- 2-3 rkl sinihomejuustomuruja (esimerkiksi Aura)
- 2 rkl tuoreita yrttejä hienonnettuna
Valmistusohje
Osterivinokaskeitto tehdään näin:
Osterivinokaskeitto valmistuu vikkelästi. Voit halutessasi soseuttaa keiton sauvasekoittimella ja koristella sen jälkeen sinihomejuustonokareilla ja tuoreilla yrteillä.
- Paista silputut sienet ja hienonnettu purjo kuumassa voissa pehmeiksi. Kääntele vehnäjauhot sienien joukkoon, lisää vettä, kasvisliemijauhetta ja kirveliä tai muita yrttimausteita. Anna keiton kiehua hetken.
- Lisää kermaa, sinihomejuustoa muruina ja tarkista maku. Jos haluat voit soseuttaa keiton tasaiseksi sauvasekoittimella. Maistele ja lisää aromisuolaa ja mausteita tarvittaessa oman maun mukaan. Voit esimeriksi lisämaustaa keittoa kuivatuilla mustilla torvisienillä tai suppilovahveroilla.
- Tarjoa keitto tuoreen maalaisleivän kanssa.
Vinkki: Osterivinokkaiden malto on kostea ja sienien pinnassa mahdollisesti oleva valkea home kuuluu asiaan. Osterivinokkaita voit kypsentää esimerkiksi paistaen tai grillaten, kunnes nestettä haihtuu ja malto on kiinteää.
Kaipaatko lisää sienikeittojen ohjeita? Kokeile vaikkapa suppilovahvero-savuporokeittoa tai juustoista sienikeittoa.
Katso myös Anna.fi/ruoka: Kuohkea palsternakka-sienikeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Osterivinokaskeitto