Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sipuli-oliivipiiras

Rapeaksi paistunut lehtitaikina, makeaksi karamellisoituneet sipulit sekä suolaiset oliivit muodostavat verrattoman makuliiton.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Sipuli-oliivipiiras

  • 400 g isoja lehtitaikinalevyjä, pakaste (vegaaninen esim. Sunnuntai)
  • 1 kg sipuleita
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl ruokokidesokeria
  • 2 tuoretta timjaminoksaa
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 dl kivettömiä mustia oliiveja, esimerkiksi kalamata
  • 6 anjovisfileetä

Valmistusohje

Sipuli-oliivipiiras leivotaan helposti näin:

1. Sulata toinen lehtitaikinalevyistä pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla 10 minuuttia. Anna sipuleiden saada hieman väriä, mutta varo polttamasta niitä. Lisää joukkoon sokeri, timjaminoksat ja mausteet ja anna sipuleiden pehmetä vielä 10 minuuttia. Nosta seos jäähtymään ja sekoita joukkoon balsamiviinietikka.

3. Kauli sulanut levy hieman suuremmaksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi tai kahdeksi kapeammaksi piirakaksi kuten kuvassa. Nosta taikinalevyt voideltuun piirakkavuokaan. Levitä täyteseos taikinalevylle. Koristele oliiveilla ja anjovisfileillä.

4. Paista sipuli-oliivipiiras 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia koon mukaan.

Lue myös: Leivo valmistaikinasta: Helppo sipuli-oliivipiirakka, karpalo-mantelikranssi ja 5 muuta nopeaa leivonnaista


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sipuli-oliivipiiras

tttt

Tähän piirakkaan oli linkki vegaanipiirakoista kertovassa listauksessa. Piirakka ei ole vegaaninen…

Uura Kotilieden toimituksesta

Hei!
Piirakan voi leipoa vegaaniseen lehtitaikinaan. Ainakin Sunnuntai-merkin isot lehtitaikinalevyt ovat sekä maidottomia että munattomia.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.