Sipuli-oliivipiiras
Rapeaksi paistunut lehtitaikina, makeaksi karamellisoituneet sipulit sekä suolaiset oliivit muodostavat verrattoman makuliiton.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Sipuli-oliivipiiras
- 400 g isoja lehtitaikinalevyjä, pakaste (vegaaninen esim. Sunnuntai)
- 1 kg sipuleita
- 3 valkosipulinkynttä
- 4 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl ruokokidesokeria
- 2 tuoretta timjaminoksaa
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- 2 rkl balsamiviinietikkaa
- 1 dl kivettömiä mustia oliiveja, esimerkiksi kalamata
- 6 anjovisfileetä
Valmistusohje
Sipuli-oliivipiiras leivotaan helposti näin:
1. Sulata toinen lehtitaikinalevyistä pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla 10 minuuttia. Anna sipuleiden saada hieman väriä, mutta varo polttamasta niitä. Lisää joukkoon sokeri, timjaminoksat ja mausteet ja anna sipuleiden pehmetä vielä 10 minuuttia. Nosta seos jäähtymään ja sekoita joukkoon balsamiviinietikka.
3. Kauli sulanut levy hieman suuremmaksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi tai kahdeksi kapeammaksi piirakaksi kuten kuvassa. Nosta taikinalevyt voideltuun piirakkavuokaan. Levitä täyteseos taikinalevylle. Koristele oliiveilla ja anjovisfileillä.
4. Paista sipuli-oliivipiiras 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia koon mukaan.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sipuli-oliivipiiras
Tähän piirakkaan oli linkki vegaanipiirakoista kertovassa listauksessa. Piirakka ei ole vegaaninen…
Hei!
Piirakan voi leipoa vegaaniseen lehtitaikinaan. Ainakin Sunnuntai-merkin isot lehtitaikinalevyt ovat sekä maidottomia että munattomia.