Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Limekakku eli sitruksinen kolokakku

Limekakku voitti Kotilieden lukijakilpailussa toisen sijan. Raati kommentoi jännittävää sitruksista kolokakkua näin: Kekseliäs kolokakku valloittaa ulkonäöllään ja täytteiden maku on loistavassa tasapainossa tiiviin pohjakakun kanssa. Myös moderni ulkonäkö tuo plussaa.

Ainekset

Limekakku eli sitruksinen kolokakku

  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 3 ½ dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 200 g voita tai margariinia
  • 2 kananmunanvalkuaista
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl maitoa

täyte:

  • 1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
  • 2 dl vispikermaa
  • 2 dl limetin kuoriraastetta
  • ¾–1 dl limettimehua

pinnalle:

  • 2 dl vispikermaa
  • 1 tl vanilijasokeria

koristeeksi:

  • 1 tl esimerkiksi limetin kuoriraastetta

Valmistusohje

Limekakku eli sitruksinen kolokakku saa pirteän makunsa limetistä. Koristele kakun palat esimerkiksi limetinkuoriraasteella ja tarjoa kakku kauniina annospaloina.

1. Nosta monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä, kuivat aineet ja sitruunan kuoriraaste. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen rasva nokareina ja aja murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon valkuaiset ja munat yksitellen välillä sekoittaen. Lisää joukkoon maito ja aja tasaiseksi taikinaksi.

2. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun halkaisijaltaan noin 23 x 23 cm:n irtopohja- tai uunivuokaan. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa ala-tasolla 45-50 minuuttia tai kunnes kakku on tikulla kokeiltaessa kypsä.

3. Nosta kakku jäähtymään ritilälle 5 minuutiksi. Painele kakkuun tämän jälkeen koloja, vaikkapa kauhan varrella pyörittäen. Anna kakun jäähtyä kunnolla vuoassaan.

4. Sekoita kulhossa täytteen ainekset. Vatkaa seos paksuhkoksi vaahdoksi. Kaada vaahto jäähtyneen kakun päälle ja levitä nuolijalla edestakaisin, jotta vaahto painuu myös koloihin. Levitä loppu vaahto kakun pinnalle. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

5. Irrota kakku vuoasta. Vatkaa kuorrutteen kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Levitä kermavaahto kakun pinnalle. Leikkaa limekakku annospaloiksi ja koristele leivokset esimerkiksi limetinkuoriraasteella.

Reseptin laati: Minna Salin

Katso myös: Sitruuna-juustokakku

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Key lime pie


Kommentoi

Kommentoi juttua: Limekakku eli sitruksinen kolokakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.