Sitruunaiset silakkarullat
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
- 600 g silakkafileitä
- tilliä
- 1 tl suolaa
- 1-2 porkkanaa
- 1 punasipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 sitruunaruohoa
Liemi
- 4 dl vettä
- 2 laakerinlehteä
- 1 rkl kokonaisia maustepippureita
- 2 tl kokonaisia valkopippureita
- 1 dl sitruunamehua
- 0.5 dl sokeria
- 1 tl karkeaa suolaa
Lisäksi
- 2 dl ranskankermaa
- 1 rkl raastettua sitruunan tai limetin kuorta
- 2 tl sitruunamehua
Valmistusohje
1. Lado silakkafileet leikkuulaudalle ja ripota pinnalle suolaa. Aseta jokaiselle fileelle tilliä ja kääri ne rulliksi. Asettele kääröt laakeaan paistokasariin. Lisää joukkoon ohuiksi viipaleiksi leikatut porkkanat ja sipulirenkaat sekä valkosipulinkynnet ja sitruunaruoho. Porkkanoista voi tehdä myös kuorimaveitsellä tai juustohöylällä ohuita nauhoja.
2. Kiehauta liemiainekset ja kaada kuuma liemi paistokasariin silakkarullien päälle. Kypsennä silakoita miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Jos porkkanat on höylätty ohuiksi lastuiksi, niille riittää muutaman minuutin ryöppäys. Jäähdytä ja anna maustua kylmässä seuraavaan päivään.
3. Tarjoa alkupalana perunan tai leivän kanssa. Lisäksi voi tarjota sitruunalla tai limetillä maustettua laktoositonta ranskankermaa.
Vinkki: Kerman voi maustaa myös wasabilla tai piparjuurella.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sitruunaiset silakkarullat