Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sitruunakermakastike

Sitruunakermakastike valmistuu helposti ja sopii niin kala-kuin kasvisruokienkin kastikkeeksi. Kastike syntyy vain neljästä raaka-aineesta.

Ainekset

Sitruunakermakastike

  • 2 dl ruoka- tai kuohukermaa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • ½ kpl sitruunaa
  • sitruuna-tai rosepippuria

Valmistusohje

Sitruunakermakastike valmistuu näin:

  1. Sekoita neste ja vehnäjauhot kattilassa. Anna kiehua koko ajan hämmentäen noin 3 minuuttia.
  2. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja lisää se kastikkeeseen. Mausta musta- tai sitruunapippurilla ja sitruunamehulla. Sitruunakermakastike sopii paistetun kalan, esimerkiksi kuhan, kalapullien ja keitetyn mustajuuren, purjon ja parsan kanssa.

Vinkki: Kerman asemesta voit kastikkeeseen käyttää nesteeksi mustajuuren- tai kalan keitinlientä ja valkoviiniä. Vehnäjauhojen asemesta sopii hyvin kastikejauhe, jota lisätään pakkauksessa olevan ohjeen mukaisesti.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Valkoviinikastike


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sitruunakermakastike

Hhh

Ottakaa nuo kaikenmaailman lamppumainokset pois

Sinun täytyy kommentoidaksesi.