Sitruunakermakastike
Sitruunakermakastike valmistuu helposti ja sopii niin kala-kuin kasvisruokienkin kastikkeeksi. Kastike syntyy vain neljästä raaka-aineesta.
- Kasvis
Ainekset
Sitruunakermakastike
- 2 dl ruoka- tai kuohukermaa
- 1 rkl vehnäjauhoja
- ½ kpl sitruunaa
- sitruuna-tai rosepippuria
Valmistusohje
Sitruunakermakastike valmistuu näin:
- Sekoita neste ja vehnäjauhot kattilassa. Anna kiehua koko ajan hämmentäen noin 3 minuuttia.
- Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja lisää se kastikkeeseen. Mausta musta- tai sitruunapippurilla ja sitruunamehulla. Sitruunakermakastike sopii paistetun kalan, esimerkiksi kuhan, kalapullien ja keitetyn mustajuuren, purjon ja parsan kanssa.
Vinkki: Kerman asemesta voit kastikkeeseen käyttää nesteeksi mustajuuren- tai kalan keitinlientä ja valkoviiniä. Vehnäjauhojen asemesta sopii hyvin kastikejauhe, jota lisätään pakkauksessa olevan ohjeen mukaisesti.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Valkoviinikastike
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sitruunakermakastike
Ottakaa nuo kaikenmaailman lamppumainokset pois