Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sitruunapasta

Kesäkurpitsa tekee sitruunapastasta ruokaisamman.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Sitruunapasta

  • 2 pientä kesäkurpitsaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • ripaus suolaa ja mustapippuria

Sitruunakastike:

  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • ½ sitruunan puristettu mehu
  • 50 g voita
  • mustapippuria
  • 0.5 dl parmesaaniraastetta

Pasta:

  • 400 g pastaa
  • noin 4 l vettä
  • 1 rkl suolaa

Valmistusohje

Sitruunapasta valmistuu näin helposti

1. Huuhdo ja halkaise kesäkurpitsat. Raavi lusikalla siemenet pois ja leikkaa kesäkurpitsat ohuehkoiksi viipaleiksi. Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet. Kuullota valkosipulit öljyssä ja paista kesäkurpitsaviipaleet. Mausta ja siirrä kesäkurpitsat kulhoon, poista valkosipulinkynnet.

2. Raasta sitruuna ja purista mehu. Sulata voi. Lisää sitruunan raastettu kuori ja mehu sekä parmesaani ja mustapippuri.

3. Kuumenna pastan keitinvesi kiehuvaksi, lisää suola ja pasta. Tarkista pakkauksesta pastan keittoaika. Valuta juuri ja juuri kypsä pasta lävikössä. Kaada takaisin kattilaan. Lisää joukkoon sitruunavoi ja kesäkurpitsat. Tarjoa sitruunapasta heti.

Katso myös: Nyt kokataan kesäkurpitsasta: 7 reseptiä, joihin hullaannut

Anna.fi/ruoka: Broccolini-sitruunapasta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sitruunapasta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.