Sitruunapasta
Kesäkurpitsa tekee sitruunapastasta ruokaisamman.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Sitruunapasta
- 2 pientä kesäkurpitsaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl öljyä
- ripaus suolaa ja mustapippuria
Sitruunakastike:
- 1 sitruunan raastettu kuori
- ½ sitruunan puristettu mehu
- 50 g voita
- mustapippuria
- 0.5 dl parmesaaniraastetta
Pasta:
- 400 g pastaa
- noin 4 l vettä
- 1 rkl suolaa
Valmistusohje
Sitruunapasta valmistuu näin helposti
1. Huuhdo ja halkaise kesäkurpitsat. Raavi lusikalla siemenet pois ja leikkaa kesäkurpitsat ohuehkoiksi viipaleiksi. Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet. Kuullota valkosipulit öljyssä ja paista kesäkurpitsaviipaleet. Mausta ja siirrä kesäkurpitsat kulhoon, poista valkosipulinkynnet.
2. Raasta sitruuna ja purista mehu. Sulata voi. Lisää sitruunan raastettu kuori ja mehu sekä parmesaani ja mustapippuri.
3. Kuumenna pastan keitinvesi kiehuvaksi, lisää suola ja pasta. Tarkista pakkauksesta pastan keittoaika. Valuta juuri ja juuri kypsä pasta lävikössä. Kaada takaisin kattilaan. Lisää joukkoon sitruunavoi ja kesäkurpitsat. Tarjoa sitruunapasta heti.
Katso myös: Nyt kokataan kesäkurpitsasta: 7 reseptiä, joihin hullaannut
Anna.fi/ruoka: Broccolini-sitruunapasta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sitruunapasta