Sitruunasilakat

Sitruunasilakat 

60
min
30-60 min

Ainekset

600 g silakkafileitä
1 sitruunan raastettu kuori
½ dl sitruunamehua
1 dl vettä
2 tl sokeria
½ dl rypsiöljyä
1/4 dl korppujauhoja
½ tl suolaa
1/4 tl pippuria
1/4 tl pippuria
100 g purjoa
pieni nippu persiljaa

Valmistusohje

  • 4 annosta ateriaksi, 8 alkupalaksi
  1. Pese sitruuna hyvin, raasta kuori ja purista mehu, pilko purjo suikaleiksi, hienonna persilja.
  2. Lado silakkafi leet nahka alaspäin leivinpaperille, ripottele niille suolaa, pippuria, purjosuikaleita ja persiljasilppua.
  3. Rullaa silakat, lado vuokaan ja ripottele päälle korppujauhoja.
  4. Sekoita sitruunamehu, kuori, sokeri ja rypsiöljy, kaada silakoiden päälle ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
  5. Tarjoa kylmänä alkuruokana ruislimpun viipaleen päällä tai lämpimänä pääruokana perunalumen ja vihreän salaatin kanssa.

 

Tunnisteet

Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
20.03.2008
Kotiliesi