Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sitruunasorbetti

Tämä sitruunasorbetin ohje on keittiömestari Pekka Terävältä Palacenrannasta. Siellä sitruunasorbetti tarjottiin ennen pääruokaa, lampaansatulaa, virkistävänä väliruokana aterialla, jonka oli suunnitellut ravintolassa vieraillut ruotsalainen keittiömestari Christer Lingström Edsbacka Krogista Tukholmasta. Glukoosi parantaa sorbetin rakennetta, mutta sorbetti onnistuu ilmankin.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Sitruunasorbetti

  • 2 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl sitruunan mehua
  • ½ liivatelehteä
  • (1 rkl glukoosia)

Valmistusohje

Sitruunasorbetti valmistuu helposti näin:

  1. Kiehauta vesi ja sokeri.
  2. Liota liivatelehteä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Purista ylimääräinen vesi pois ja lisää se kuumaan sokeriliemeen. Pidä kattilaa hetken kylmässä vedessä, niin liemi jäähtyy nopeasti, vatkaa välillä. Lisää sitruunan mehu ja glukoosi.
  3. Kaada seos jäätelökoneeseen, käynnistä kone ja jäädytä sorbettia pehmeäksi 20-30 minuuttia tai kunnes se on rakenteeltaan kiinteää. Laita sitten pakastimeen tunniksi, pariksi.
  4. Annostele sitruunasorbettia kylmiin annosmaljoihin jäätelöpallon verran annosta kohden. Lisää koristeeksi keitettyä sitruunankuorta ja tuoreen mansikan viipaleita. Tarjoa sitruunasorbetti aterian virkistäväksi ja makeaksi väliruoaksi tai jälkiruoaksi.

Vinkki: nappaa lisää ideoita erilaisiin sorbettieihin

Lue myös Anna.fi: Näin sitruunajäätelö valmistuu ilman jäätelökonetta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sitruunasorbetti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.