Reseptit

Sitruunasyrnikit ja karpalovodkahilloke

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 3 dl venäläistä jogurttia
  • 3 kananmunaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1.5 dl vehnäjauhoja

paistamiseen:

  • voita

pinnalle:

  • tomusokeria

Karpalo-vodkahilloke:

  • 200 g karpaloita
  • 0.5 dl vettä
  • 3 rkl hillosokeria
  • 2 rkl vodkaa

Valmistusohje

Sitruunasyrnikit ja karpalovodkahilloke

1. Sekoita kaikki taikinan ainekset tasaiseksi. Anna turvota puoli tuntia.

2. Nosta pieneen kattilaan karpalot, vesi ja hillosokeri. Anna kiehua 10 minuuttia ilman kantta. Soseuta karpaloita haarukalla kattilan reunaa vasten, jotta osa marjoista hajoaa. Nosta jäähtymään ja mausta vodkalla.

3. Paista letut rasvassa ohukaispannulla miedolla lämmöllä molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Korista tomusokerilla ja tarjoile hillokkeen kanssa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sitruunasyrnikit ja karpalovodkahilloke

Sinun täytyy kommentoidaksesi.