Sitruunatorttu

Sitruunatorttu 

60
min
3
8 annosta
30-60 min
  • 3
  • 3

Ainekset

pohjataikina:

100 g voita
tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
2 rkl Kylmää vettä

täyte:

yhden sitruunan raastettu kuori
2 dl vettä
3 rkl maissitärkkelysjauhoja
1 dl sokeria
0.5 dl sitruunamehua
2 kpl munan keltuaisia
50 g voita

pinnalle:

2 kpl kananmunanvalkuaisia
6 rkl hienoa sokeria

Valmistusohje

  1. Nypi rasva, jauhot ja sokeri muruiseksi seokseksi. Lisää vesi ja anna taikinan tasaantua kymmenisen minuuttia jääkaapissa. Painele taikina piirakkavuoan reunoille ja pohjalle (noin 24 cm). Tue reunat foliosta muovatulla pannalla ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pohja saa vaaleanruskean värin.
  2. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja purista mehu. Mittaa vesi, maissijauho, sokeri ja raastettu sitruunankuori kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoitellen kiehuvaksi. Lisää sitruunamehu ja keltuaiset. Anna seoksen jäähtyä hieman. Sekoita joukkoon huoneenlämpöinen voi. Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
  3. Poista foliopanta torttupohjan reunoilta ja kaada sitruunakiisseli vuokaan. Lusikoi valkuaisvaahto kiisselin pinnalle ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes pinta saa paahtuneen värin.

Tunnisteet

Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
24.04.2007
Kotiliesi
  • 3