Spelttiblinit
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Ainekset
- 3 dl maitoa
- 1 dl kermaviiliä
- 1 rkl hiivaa
- 1.5 dl tattarijauhoja
- 1.5 dl spelttiydinjauhoa
- 2 rkl voisulaa
- 1 tl suolaa
- 2 kananmunankeltuaista
- 2 kananmunanvalkuaista
Lisukkeet
- 200 g mätiä
- noin 1 ½ dl smetanaa tai ranskankermaa
- 1 punasipuli
Valmistusohje
Spelttiblinit saavat makua speltti- ja tattarijauhoista. Pienet blinit tarjotaan alkupalaksi mädin, smetanan ja punasipulin kera.
1. Sekoita haalea maito, hiiva ja kermaviili keskenään. Vatkaa jauhot joukkoon. Jätä taikina happanemaan huoneenlämpöön pariksi tunniksi ja siirrä jääkaappiin noin 8 tunniksi.
2. Lisää joukkoon kuuma voisula, suola ja keltuaiset sekä kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset.
3. Paista taikina pannulla pienen pyöreän muotin avulla pikkuisiksi blineiksi ja tarjoa ne punasipulirenkaiden, smetanan ja mädin kanssa.
Kokeile myös muita maukkaita blinireseptejä:
Blinit
Perunablinit
Katkarapu-perunablinit
Ruoka.fi: Blinit wasabilohen kera
Kuva: Jorma Marstio/OM-arkisto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Spelttiblinit