Reseptit

Spelttiblinit

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 3 dl maitoa
  • 1 dl kermaviiliä
  • 1 rkl hiivaa
  • 1.5 dl tattarijauhoja
  • 1.5 dl spelttiydinjauhoa
  • 2 rkl voisulaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 kananmunankeltuaista
  • 2 kananmunanvalkuaista

Lisukkeet

  • 200 g mätiä
  • noin 1 ½ dl smetanaa tai ranskankermaa
  • 1 punasipuli

Valmistusohje

Spelttiblinit

Spelttiblinit saavat makua speltti- ja tattarijauhoista. Pienet blinit tarjotaan alkupalaksi mädin, smetanan ja punasipulin kera.

1. Sekoita haalea maito, hiiva ja kermaviili keskenään. Vatkaa jauhot joukkoon. Jätä taikina happanemaan huoneenlämpöön pariksi tunniksi ja siirrä jääkaappiin noin 8 tunniksi.

2. Lisää joukkoon kuuma voisula, suola ja keltuaiset sekä kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset.

3. Paista taikina pannulla pienen pyöreän muotin avulla pikkuisiksi blineiksi ja tarjoa ne punasipulirenkaiden, smetanan ja mädin kanssa.

Kokeile myös muita maukkaita blinireseptejä:
Blinit
Perunablinit
Katkarapu-perunablinit
Ruoka.fi: Blinit wasabilohen kera

Kuva: Jorma Marstio/OM-arkisto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Spelttiblinit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.