Reseptit

Spelttisämpylät

Ainekset

  • 2 ½ dl jogurttia
  • 2 ½ dl vettä
  • 50 g tuorehiivaa
  • ½- ¾ dl vaaleaa leivontasiirappia
  • 2 dl spelttihiutaleita
  • 3 dl puolikarkeita spelttijauhoja
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 tl suolaa
  • 5 ½ dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl rypsiöljyä

voitelu:

  • ½ dl vettä
  • 1-2 rkl leivontasiirappia
  • pinnalle spelttirouhetta

Valmistusohje

Spelttisämpylät
  1. Kuumenna vesi ja sekoita se kylmään jogurttiin, niin seoksesta tulee kädenlämpöistä. Murenna joukkoon hiiva, lisää leivontasiirappi, spelttihiutaleet ja spelttijauhot. Anna seoksen olla huoneenlämmössä 15-30 minuuttia, kunnes se vähän kuplii.
  2. Lisää auringonkukansiemeniä, suolaa, vehnäjauhoja ja öljyä. Alusta taikina pehmeäksi. Peitä liinalla ja anna kohota 20-30 minuuttia.
  3. Leivo taikinasta pyöreitä tai pitkulaisia sämpylöitä leivinpaperille. Anna kohota vähän aikaan liinan alla.
  4. Voitele sämpylät leivontasiirapin maustamalla vedellä, sirottele pinnalle vähän spelttirouhetta ja paista sämpylöitä 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kauniin väriset ja kypsät.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Spelttisämpylät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.