Spelttisämpylät
- Kasvis
Ainekset
- 2 ½ dl jogurttia
- 2 ½ dl vettä
- 50 g tuorehiivaa
- ½- ¾ dl vaaleaa leivontasiirappia
- 2 dl spelttihiutaleita
- 3 dl puolikarkeita spelttijauhoja
- 1 dl auringonkukansiemeniä
- 1 tl suolaa
- 5 ½ dl vehnäjauhoja
- 3 rkl rypsiöljyä
voitelu:
- ½ dl vettä
- 1-2 rkl leivontasiirappia
- pinnalle spelttirouhetta
Valmistusohje
- Kuumenna vesi ja sekoita se kylmään jogurttiin, niin seoksesta tulee kädenlämpöistä. Murenna joukkoon hiiva, lisää leivontasiirappi, spelttihiutaleet ja spelttijauhot. Anna seoksen olla huoneenlämmössä 15-30 minuuttia, kunnes se vähän kuplii.
- Lisää auringonkukansiemeniä, suolaa, vehnäjauhoja ja öljyä. Alusta taikina pehmeäksi. Peitä liinalla ja anna kohota 20-30 minuuttia.
- Leivo taikinasta pyöreitä tai pitkulaisia sämpylöitä leivinpaperille. Anna kohota vähän aikaan liinan alla.
- Voitele sämpylät leivontasiirapin maustamalla vedellä, sirottele pinnalle vähän spelttirouhetta ja paista sämpylöitä 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kauniin väriset ja kypsät.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Spelttisämpylät