Reseptit

Suklaa-karpalostollenit

Ainekset

juuritaikina:

  • 2.5 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • ripaus muskottipähkinää
  • 5 dl vehnäjauhoja

Taikina:

  • 200 g pehmeää voita
  • 1 dl sokeria
  • 150 g mantelimassaa
  • 1 rasia (50g) appelsiininkuoria
  • 1 dl kuivattuja karpaloita tai puolukoita
  • 100 g tummaa suklaata
  • yhden sitruunan raastettu kuori
  • 1 dl pekaanipähkinöitä
  • 3 rkl rommia tai konjakkia
  • noin 5 dl vehnäjauhoja

voiteluun:

  • 50 g sulatettua voita

pinnalle:

  • tomusokeria

Valmistusohje

Suklaa-karpalostollenit
  • 6-10 pientä pullaa
  • valmistusaika noin 1,5 tuntia

1. Valmista taikinajuuri. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon mausteet ja jauhot. Anna seoksen kohota leivinliinalla peitettynä vedottomassa paikassa.
2. Raasta mantelimassa karkeaksi raasteeksi. Sekoita huoneenlämpöinen rasva, sokeri ja mantelimassaraaste keskenään ja lisää juuritaikinaan.
3. Rouhi pähkinät ja suklaa. Raasta sitruuna. Lisää hedelmät, sitruunankuori ja suklaat ja pähkinät sekä alkoholi taikinaan. Lisää jauhot ja alusta taikina. Kohota taikina uudelleen.
4. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikinapalat paksuhkoiksi soikeiksi levyiksi. Käännä levyt rullalle ja leikkaa vuokiin sopiviksi paloiksi. Laita taikinapala voideltuihin leivosvuokiin. Kohota pullat ja paista 200 asteisessa uunissa kypsiksi, noin 20-25 minuuttia.
5. Sivele stollenit kuumina voisulalla ja ripottele päälle tomusokeria.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Suklaa-karpalostollenit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.