Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Suklaa-karviaistorttu

Suklaa maistuu marjojen kanssa. Torttupohjan ja täytteen voit tehdä hyvissä ajoin, mutta levitä täyte pohjalle tarjoilupäivänä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
14  annosta

Ainekset

Taikina:

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 75 g suolatonta, huoneenlämpöistä voita
  • 60 g mantelijauhetta
  • ripaus kanelia
  • ripaus neilikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 dl fariinisokeria
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl sitruunan kuorta raastettuna
  • 1 keltuainen

vuokaan:

  • voita tai margariinia

Suklaa-karviaistahna:

  • 1.5 dl punaisia karviaisia
  • 1.5 dl sokeria
  • tilkka vettä
  • 2 keltuaista
  • 75 g suolatonta voita
  • 100 g tummaa suklaata

päälle:

  • punaisia karviaisia

Valmistusohje

Suklaa-karviaistorttu leivotaan näin:

1. Tee suklaa-karviaistahna. Puhdista karviaiset kattilaan. Lisää sokeri ja vesi. Keitä seosta ilman kantta noin 15 minuuttia. Siivilöi seos ja anna sen jäähtyä hiukan. Lisää keltuaiset ja kiehauta seos sitä koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee. Kuutioi voi ja suklaa ja sulata ne karviaistahnaan. Anna tahnan jäähtyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.

2. Tee torttutaikina. Mittaa kaikki raaka-aineet yleiskoneen kulhoon ja sekoita nopeasti taikinaksi. Tee taikinasta pallo ja pane se jääkaappiin tunniksi.

3. Voitele torttuvuoka (ø 22 cm), kauli taikina 3 mm paksuiseksi levyksi ja vuoraa sillä torttuvuoka. Pistele torttupohja haarukalla ja nosta se kylmään puoleksi tunniksi.

4. Paista pohjaa 12-15 minuuttia 175-asteisen uunin keskitasolla. Jäähdytä torttupohja vuoassa.

5. Nosta torttupohja vuoasta. Levitä täyte torttupohjalle juuri ennen tarjoilua. Koristele suklaa-karviaistorttu tuoreilla karviaisilla.

Vinkki: Torttupohjan ja täytteen voit tehdä hyvissä ajoin, mutta levitä täyte pohjalle tarjoilupäivänä.

Lue myös: Suklaa – katso vinkit suklaan käsittelyyn ja ohjeet suussasulaviin herkkuihin

Lue myös Anna.fi: Suklaa-pihlajanmarjatorttu

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Suklaa-karviaistorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.