Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Suklaa-kaurakeksit

Gluteeniton kaura sopii useimmille keliaakikoille. Kahvipöytään sopivat kaurakeksit aateloidaan suklaakuorrutuksella.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Suklaa-kaurakeksit

  • 3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 1 ½ dl gluteenittomia kaurajauhoja
  • 1 dl täysjyväriisijauhoja
  • 1 dl kookossokeria
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • ½ tl vaniljajauhetta
  • 1 ½ tl suolaa
  • 125 g voita
  • 1 kananmuna

Pinnalle

  • 100 g gluteenitonta maito- tai tumma suklaata

Valmistusohje

1. Sekoita kulhossa ensin kaikki kuivat aineet. Lisää rasva ja nypi tasaisesi seokseksi. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2. Pyörittele taikinasta tanko, kääri kelmuun ja nosta jääkaappiin tunniksi.

3. Leikkaa tangosta sentin paksuisia viipaleita ja muotoile käsissä hieman litteämmiksi kekseiksi. Nosta leivinpaperoidulle uunipellille.

4. Paista 175 asteessa 12–15 minuuttia. Anna jäähtyä ritilän päällä.

5. Paloittele suklaa syvälle lautaselle ja sulata mikrossa. Kasta jokainen keksi toiselta puolelta suklaaseen ja nosta valumaan ritilän päälle. Tee halutessasi vielä kosteaan suklaaseen koristeraitoja esimerkiksi haarukalla. Anna kovettua muutama tunti.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 4/2017.

Suussa sulavat kaurakeksit leivot myös näillä ohjeilla:

Suklaa-kaurakeksit

Suklaakaurakeksit

kaura-kinuskipikkuleivat

Kaura-kinuskipikkuleivät

kaura-hedelmakeksit

Kaura-hedelmäkeksit

Ruoka.fi: Gluteenittomat kaura-suklaakeksit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Suklaa-kaurakeksit

Leipoja

Muuten hyvä ohje, mutta todella suolainen. Vähensin suolan määrän melkein puoleen, ja silti kekseistä tuli turhan suolaisia. Voissakin on suolaa, joten onkohan tarkoitus käyttää suolatonta voita?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.