Suklaa-portterikakku
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 dl sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 kananmunaa
- 1 dl portteri-olutta
- 100 g margariinia
- 50 g tummaa suklaata
Kostutus
- 1.5 dl portteri-olutta
- 1.5 dl vahvaa kahvia
- 2 tl vaniljasokeria
Kuorrutus
- 0.5 dl portteri-olutta
- 50 g margariinia
- 50 g tummaa suklaata
- 4 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
Mustaherukkakastike
- 200 g mustaherukoita
- 3 rkl hillosokeria
- 0.5 dl mustaherukkamehua
Valmistusohje
1. Sekoita kuivat aineet ja vaahdota kanamunat. Kiehauta olut ja siirrä kattila liedeltä. Sulata joukkoon margariini ja paloiteltu suklaa. Anna jäähtyä.
2. Siivilöi kuivat aineet munavaahtoon ja lisää suklaa-olutseos. Valuta voideltuun, 1,5-litran rengasvuokaan. Paista 175-asteiseessa noin 45 minuuttia.
3. Nosta kakku ritilälle jäähtymään. Kiehauta olut, lisää kahvi ja mausta vaniljasokerilla. Kostuta kakku jäähtyneenä liemellä.
4. Valmista kuorrutus. Kuumenna olut ja nosta kattila syrjään. Lisää rasva ja paloiteltu suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Lisää tomusokeri ja kuumenna sekoittaen, jotta seos kirkastuu. Mausta vaniljasokerilla. Valuta kuorrute kakun pinnalle ja anna jäähtyä.
5. Kiehauta kattilassa peratut mustaherukat, hillosokeri ja mehu keskenään. Valuta seos siivilän läpi. Anna jäähtyä ennen tarjoamista.
Ohje: Eve Vaittinen
Kommentoi
Kommentoi juttua: Suklaa-portterikakku