Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Suklaakakku aprikoosihillolla

Suklainen spelttikakku saa makua tummasta suklaasta ja intiaanisokerista. Kuorrutuksessa on sekä valkosuklaata että tummaa suklaata.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Suklaakakku aprikoosihillolla

  • 200 g voita
  • 4 kpl kananmunia
  • 2.5 dl tummaa sokeria
  • 3.5 dl ydinspelttiä
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 100 g taloussuklaata
  • 0.5 dl kermaa

kuorrutus:

  • 200 g taloussuklaata
  • 0.5 dl kermaa
  • 50 g valkosuklaata
  • 1 rkl kahvia tai kermaa

(täytteeksi:)

  • aprikoosihilloa

Valmistusohje

Suklaakakku aprikoosihillolla valmistuu speltistä näin:

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat voivaahtoon yksitellen koko ajan sekoittaen. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe sekä suklaarouhe, lisää taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Sekoita kevyesti.
  2. Lusikoi taikina voideltuun ja mannasuurimoilla leivitettyyn 2-3 litran vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alaosassa noin 50 minuuttia.
  3. Kumoa kakku ritilälle jäähtymään. Halutessasi voit halkaista kakun kahteen osaan ja täyttää aprikoosihillolla.
  4. Kuumenna ½ dl kermaa ja sekoita tumma suklaa paloina joukkoon. Pidä kulhoa vesihauteessa kunnes suklaa on sulanut. Sekoita kiiltävän tasaiseksi. Levitä kuorrutus kakulle.
  5. Sulata valkosuklaa kuumaan kahviin, sekoita ja valuta viiruiksi tumman kuorrutuksen päälle. Vedä heti veitsellä viirujen yli raidat, jolloin suklaat sekoittuvat marmorimaiseksi. Tasaa reunat ja anna jähmettyä. Kuorrutusta saa valua myös kakun reunoille.
  6. Tarjoa suklaakakku tuoremarjasurvoksen tai valmiin marjakastikkeen kanssa.

Vinkki:  Suklaat voit sulattaa myös mikrossa.

Lue myös: Suklaakakku maistuu kaikille – katso Kotilieden herkulliset reseptit!

Lue myös Anna.fi: Pääsiäisen herkku – suklaakakku 7 tavalla


Kommentoi

Kommentoi juttua: Suklaakakku aprikoosihillolla

Sinun täytyy kommentoidaksesi.