Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Suklaakonvehdit

Suklaakonvehdit ovat saaneet inspiraationsa kakkutikkareista. Viitseliäs valmistaa mintunmakuisille suklaakonvehdeille sievät suklaapohjat.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
40  annosta

Ainekset

Suklaakonvehdit

  • 150 g voita tai margariinia
  • 1.5 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2.5 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria

Lisäksi

  • 1 ps (140 g) Pätkis-minttutryffelipaloja
  • 1 prk (160 g) suklaista tuorejuustoa (Philadelphia Marabou)

(Pohja)

  • 50 g maitosuklaata)

Kuorrutus

  • 200 g taloussuklaata

Koristeeksi

  • suklaaströsseleitä

Valmistusohje

Suklaakonvehdit valmistuvat näin.

1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna huolella sekoittaen. Sekoita kuivat ainekset ja siivilöi taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Nostele kakkutaikinaa kasoiksi leivinpaperoidulle uunipellille. Pohja saa jäädä muhkuraiseksi, koska se hienonnetaan jäähtymisen jälkeen. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

2. Anna kakkupohjan jäähtyä kunnolla. Nosta kakkupohjanpalat monitoimikoneeseen minttutryffeleiden ja tuorejuuston kanssa. Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi.

3. Pyörittele massasta noin puolentoista ruokalusikallisen kokoisia palloja. Nosta pallot uunivuokaan ja siirrä hetkeksi kylmään.

4. Jos haluat hifistellä, valmista suklaakonvehdeille suklaapohjat. Paloittele maitosuklaa pohjia varten ja sulata mikrossa. Sivele suklaata suorareunaisten konvehtimuottien pohjalle ja reunoille. Nosta suklaapohjat kylmään hetkeksi.

5. Sulata kuorrutusta varten taloussuklaa. Kasta kakkupalloja muutama kerrallaan suklaaseen haarukoita apuna käyttäen, valuta hieman ja nosta kovettumaan ritilälle. Ripottele suklaakonvehtien pinnalle suklaaströsseleitä ennen kovettumista.

6. Painele kylmät maitosuklaapohjat varovaisesti konvehtimuoteista irti. Nosta päälle suklaapallot varovaisesti. Säilytä suklaakonvehdit viileässä.

Kokeile myös muita ihania suklaaherkkuja: Nougatkuulat Chilijääsuklaa Espressotryffelit Ruoka.fi: Rocky Road


Kommentoi

Kommentoi juttua: Suklaakonvehdit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.