Suklaatäytekakku
Suklaatäytekakku sopii illallisen makeaksi päätökseksi tai kahvipöydän kruunuksi. Suloisen suklaatäytekakun väliin valmistetaan täyteläinen suklaamousse, joka maustetaan rommilla.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 15 annosta
- Kasvis
Ainekset
Suklaatäytekakun pohja:
- 5 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 200 g tummaa suklaata
- 50 g voita
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
Täyte:
- 1 dl omenamehua
- 2 dl soseutettuja säilykeaprikooseja tai hapankirsikkahilloa
Suklaamousse:
- 200 g tummaa suklaata
- 1 dl kermaa
- ½ dl tomusokeria
- 250 g mascarponea
- 1 dl kermaa
- 1 rkl rommia
Pinnalle:
- 100 g suklaarouhetta
Valmistusohje
Suklaatäytekakku valmistuu näin:
1. Sulata suklaa ja voi mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita keskenään jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Voitele tasapohjainen kakkuvuoka ja leivitä se korppujauhoilla. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
2. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt suklaa munavaahtoon, sekoita ja lisää joukkoon kuivat aineet siivilän läpi seuloen. Kaada seos leivitettyyn vuokaan ja paista kakkupohjaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Anna kakun jäähtyä hieman, kumoa ja anna tasaantua mieluiten seuraavaan päivään.
3. Valmista sitten suklaamousse. Sulata suklaa kerman sekaan mikrossa tai vesihauteessa. Anna seoksen jäähtyä. Sekoita joukkoon tomusokeri ja mascarpone sekä rommilla maustettu kermavaahto.
4. Halkaise kakku kahteen tai kolmeen osaan korkeudesta riippuen. Kostuta kakkulevyt mehulla. Levitä kakkupohjille aprikoosisosetta tai kirsikkahilloa ja suklaamoussea. Kokoa kakku ja kuorruta se suklaamoussella. Korista suklaatäytekakku suklaarouheella.
Katso myös: Suklaa – vinkit suklaan käsittelyyn ja reseptit suussa sulaviin suklaaherkkuihin
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Aito ranskalainen suklaakakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Suklaatäytekakku
Olen tehnyt tätä kakkua jo monena vuonna isänpäiväksi, sen nimi oli vuosia sitten syntisen hyvä suklaakakku. Palautteena voin sanoa, että suklaamoussen annos on aivan liian vähän, teen puolitoista tai kaksinkertaisena. Reseptissä oleva määrä ei riitä mitenkää sekä väliin että päälle. Toivon, että huomioitte asian!
Suklaamoussessa 2 kertaa lukee 1dl kermaa???tuleeko 1dl vai 2dl.
Jos annoksen tekee yksinkertaisena niin kermaa tarvitaan 2dl.
1dl sulatetaan suklaan kanssa ja 1dl vatkataan vaahdoksi ja maustetaan halutessa rommilla. Sitten täytteen ainekset sekaisin, mutta suklaa-kermaseos täytyy jäähdyttää huoneenlämpöiseksi ennen muihin aineksiin sekoittamista ettei kermavaahto juoksetu/”sula”.